Dra på seilas

Hurtigruta

Hurtigruta

Forrige helg var jeg på samling sammen med veteranbåtklubben. Det er en flott gruppe mennesker som samles sammen fra tid til annen for å diskutere vår felles interesse for eldre skip. Det er flere pensjonerte sjømenn som går der, og det er alltid veldig kjekt å høre gamle historier om den tidligere skipsfarten i Norge. Slike historier gjør at jeg med en gang kjenner drivet etter å komme meg på sjøen igjen.

Min egen seilbåt begynner også å bli klar for sjøsetting, og jeg vurderer et lengre seilas langs Norskekysten denne sommeren. Drømmen hadde vært å gjort et seilas i samme rute som Hurtigruta tar, og ende opp i Finnmark. Om sommeren er det et ganske så kurant seilas også, med relativt lett farvann. Å ta et cruise med Hurtigruta om vinteren, eller seile i de samme farvannet vinterstid kan nok fort bli litt som å være sitte på en tivolikarusell. Det kan som kjent blåse ganske så godt i det langstrakte landet vårt!

Tur rundt Middelhavet
Andre steder jeg også kunne tenke meg, og som gjerne vil være litt mer eksotisk enn Norskekysten, er et seilas i Middelhavet og rundt Kanariøyene. Da er du faktisk ikke så veldig langt unna Afrika heller, og jeg tror det er flere utrolig flotte opplevelser man kan ha der. Det blir jo noe helt annet enn å seile rundt i norske farvann, og det vil bli mer som et eventyr. Å komme seg nedover der kommer imidlertid til å kose ganske mye, så det er mer en langsiktig drøm. Men et større seilas i sommer, om enn bare rundt i mine lokale farvann, det skal jeg uansett få til.

Lämna ett svar

Namn *
E-postadress *
Webbplats